Lataa Windows 11

Harkitsetko siirtymistä Windows 11 -versioon? Jos näin on, saatat miettiä, miten sen voi ladata. Onneksi tietokoneen käyttöjärjestelmän päivittäminen on helpompaa, kuin yleisesti ottaen luullaan. Jos koneeseesi on jo asennettu aiempi Windows-versio, uuden käyttöjärjestelmän lataaminen ei maksa mitään. Tällöin voit siirtyä tietokoneesi päivitykset-osioon ja saat ladattua uuden version ilmaiseksi. Ne, jotka eivät käytä vielä Windowsia koneessaan, voivat hankkia sen myös melko helposti. Tällöin se pitää ostaa esimerkiksi verkkokaupasta ja asentaa seuraamalla ohjeita.

Paljonko Windows 11 maksaa?

Kaikkien iloksi Windows pudotti 11. käyttöjärjestelmänsä vuoden 2021 lopussa. Asiakkaita ilahdutti myös se, että Windows 10:n käyttäjät voivat päivittää tietokoneensa uusimpaan versioon heti ilman lisäkustannuksia. Tarvittaessa käyttöjärjestelmän voi myös ostaa, eikä Windows 11 hinta ole suuri verrattuna kaikkiin sen tuomiin etuihin ja ominaisuuksiin.

Windows 11 Pro -käyttöjärjestelmää ostaessasi on tärkeää tehdä vertailua edullisimman hinnan löytämiseksi. Jos ostat sen Suomesta, saat parhaimmat ominaisuudet käyttöösi hieman yli 200 eurolla. Tämä paketti antaa sinulle pääsyn kaikkiin edistyneimpiin ominaisuuksiin ja mahdollistaa myös useamman asennuksen eri laitteisiin.

Windows 11 Pro sisältää täyden valikoiman kehittyneitä tietoturvaominaisuuksia, kuten laitteen salauksen, palomuurin ja Find My Device -palvelun. Sinun ei välttämättä tarvitse käyttää ylimääräistä rahaa ulkoiseen virustorjuntaohjelmistoon, koska suojaus sisältyy jo Windows 11 Pro -käyttöjärjestelmään. Lisäksi suojausjärjestelmäsi päivittyy jatkuvasti ilman uusimismaksuja.

Jos etsit ohjelmistoa pienellä budjetilla, voit saada riisutumman version yhteen laitteeseen hyvinkin edullisesti. Vaikka tällainen versio ei tarjoakaan kaikkein kehittyneimpiä ominaisuuksia, se sisältää kaikki Windowsin keskeiset uudistukset. Näin Windows 11 hinta ei toimi esteenä ottaa tätä uutta käyttöjärjestelmää käyttöön.

Päivittäminen vanhemmista versioista

Windows 11 voi olla houkutteleva myös niille, joiden järjestelmät ovat vanhempia kuin versio 10. Jos laitteesi on kuitenkin myös paljon vanhempi, on tärkeää varmistaa, että tutkit ennen ostopäätösten tekemistä, pystyykö tietokoneesi todella käsittelemään tätä uutta järjestelmää. Ei yksinkertaisesti kannattaisi investoida päivitykseen laitteelle, joka ei ole yhteensopiva.

Jos laitteesi on useita vuosia vanha, se ei ehkä ole yhteensopiva version 11 vaativien laitteistovaatimusten kanssa, joten asennus voi epäonnistua. Jos kaikki kriteerit kuitenkin täyttyvät koneessasi, voit luottaa tehokkaaseen päivitysprosessiin, vaikkakin siihen liittyy useampi vaihe.

Windows 8:n käyttäjille versio 11 on saatavilla ilmaiseksi. Vaikka suora päivitys uusimpaan järjestelmään saattaa olla hankalaa, hyvä uutinen on se, että Windows 10 -päivitys on ilmainen niille, joilla on Windows 8. Päivitä siis vain aluksi kymmeneen ja sitten edelleen yhteentoista. Tämä on täysin ilmaista.

Jos käytät Windows 7:ää, sama prosessi pätee: päivitä versioon 10 ennen kuin siirryt versioon 11. Tällä hetkellä päivittäminen on maksutonta, mutta se voi muuttua milloin tahansa. Ei siis ole mitään takeita siitä, että esimerkiksi versioista 7 ja 8 päivittäminen uusimpaan versioon on ilmaista jatkossa. Jos olet ollut vielä epävarma päivittämisestä, nyt on hyvä tilaisuus tarkistaa laitteistovaatimukset ja hyödyntää ilmainen päivitys.

Valitettavasti ne, joilla on käytössä vieläkin vanhentuneempi järjestelmä, eivät voi päivittää suoraan 10:een tai 11:een. Ainoa vaihtoehto on ostaa uusi Windows ja asentaa se manuaalisesti vanhan tilalle. Voit joko ostaa 10:n ja päivittää sen tai ostaa 11:n suoraan. On tärkeää muistaa, että jos koneesi on hyvin vanha, kyseinen tietokone ei todennäköisesti täytä 11-version vaatimuksia.

Windows 11 lataaminen – Muista varmuuskopiointi

Ennen kuin painat Windows 11:n latauspainiketta, muista varmuuskopioida tietokoneesi ensin. Näin luot turvaverkon siltä varalta, että päivityksessä menee jotain pieleen. Varmuuskopion avulla voit palauttaa koneen alkuperäisen tilan nopeasti ja helposti. Päivitykset eivät loppujen lopuksi aina mene suunnitelmien mukaan ja ellei varmuuskopiota ole, voit olla suurissa ongelmissa.

Kun olet varmuuskopioinut tietosi, voit aloittaa päivityksen lataamisen. Seuraa vain näytön ohjeita ja odota latausta. Kun lataus on valmis, tietokone käynnistyy automaattisesti uudelleen, jolloin ohjelmisto on asennettu ja olet valmis käyttämään uusinta käyttöjärjestelmää. On tärkeää, että et sammuta konetta välissä manuaalisesti, koska se voi aiheuttaa koko asennuksen epäonnistumisen

Älä yritä kiirehtiä uuden käyttöjärjestelmän lataamista, se voi kestää jopa tunnin tai kauemmin. Anna koneesi hoitaa lataaminen rauhassa, äläkä yritä käyttää konetta samaan aikaan muihin tarkoituksiin.

Ota lataamisessa huomioon

Nykyisin myös aloittelevat tietokoneen käyttäjät pystyvät päivittämään Windowsin uuteen käyttöjärjestelmään helposti. Hyväksy vain ehdot ja napsauta sitten ”Päivitä”. Voit vaikka keittää kahvit, kun kone tekee asennuksen puolestasi. Windows 11 on suunniteltu sopimaan kaikille kokemustasoille, aloittelevista käyttäjistä aina asiantuntevampiin käyttäjiin. Jos päivittäminen kuitenkin tuntuu hankalalta, voit viedä sen myös tietokoneita korjaavaan liikkeeseen päivitettäväksi.

Teknologian jatkuvasti kiihtyvän kehityksen myötä käyttöjärjestelmän päivitysten ajan tasalla pysyminen voi tuntua mahdottomalta tehtävältä. Näiden muutosten seuraaminen ja sen varmistaminen, että olet asentanut ne kaikki, on aikaa vievä tehtävä, jonka kanssa monilla on vaikeuksia pysyä mukana.

Päivitysten tekemisen ymmärtäminen on osa normaalia elinkaarta, kun käytät mitä tahansa ohjelmisto- tai laitteistoalustaa. Jos odotat liian kauan päivitysten lataamista, saatat joutua kohtaamaan tietoturvariskejä sekä järjestelmän toimivuuteen ja suorituskykyyn liittyviä ongelmia.

Vaikka Windows 11 on tällä hetkellä suositeltu päivitys, sitä ei ole pakko tehdä nyt. Kukaan ei kuitenkaan voi ennustaa tulevaisuutta, joten saattaa tulla aika, jolloin Windows 10:n tuki loppuu. Jos näin käy, päivitys versioon 11 on käytännössä välttämätön, jos haluat päästä käyttämään kaikkia käyttöjärjestelmän toimintoja ja nauttia hyvästä tietoturvan tasosta.

Uutiset