test

Miksi ilmaisten pelien pelaaminen kannattaa?

Nettipelaamisen suosio on kasvanut huomattavasti vuosien varrella ja peliyhtiöt kehittelevät vuosittain entistäkin viihdyttävämpiä pelejä. Vaikka monista suosituista peleistä joutuu maksamaan, niin löytyy myös ilmaisia tietokonepelejä. Tässä artikkelissa tutustaankin pelaamisen hyviin puoliin.

Ilmaiset pelit tuovat valoa tylsään arkeen

Monelle nykyajan pelien ystävälle ilmaiset pelit ovat hyvä tapa rentoutua pitkän päivän päätteeksi. Kun pelaa, ei tarvitse ajatella mitään muuta kuin sitä, mitä itse pelissä tapahtuu. On olemassa erilaisia ilmaisia pelejä, joiden joukosta jokainen varmasti löytää suosikkinsa. Esimerkiksi CSGO ja Fortnite sopivat erityisesti niille, jotka pitävät taistelupeleistä. The Legend of Zelda on taas fantasiapelien ystävälle paras valinta. Jos taas tykkää mahdollisimman helpoista, mutta viihdyttävistä peleistä, voi Candy Crush olla ihan oiva valinta. Kaikki nämä pelit ovat omalla tavallaan viihdyttäviä.

Pelaaminen voi olla myös sosiaalista

Kun tutustuu pelaamisen hyviin ja huonoihin puoliin, voidaan huomata, että tietokonepelien pelaaminen voi olla sosiaalisesti palkitsevaa. Varsinkin nuorten kannalta on tärkeää, että he pääsevät tutustumaan oman henkisiin ihmisiin. Ujolle nuorelle voi siis olla erittäin käänteentekevää tutustua uusiin ihmisiin pelien kautta. Toki joukkuepelejä pystyy pelaamaan myös ennestään tuttujen ystävien kanssa. Peliin pääsevät helposti mukaan myös ne, jotka eivät asu samalla paikkakunnalla tai edes samassa maassa. Näin pääsee pitämään yhteyttä ja viettämään aikaa niidenkin rakkaiden ihmisten kanssa, joita ei näe välttämättä päivittäin.

Pelaaminen kehittää ongelmanratkaisutaitoja

Lisäksi ilmaisten pelien pelaaminen voi kehittää ongelmanratkaisutaitoja riippuen siitä, millaisia pelejä pelaa. Monesti pelien läpäisemiseksi on onnistuttava ratkomaan tiettyjä pulmia ja kehittämään mahdollisimman hyvän strategian. Vaikka kyseessä olisi räiskintäpeli, on pelaajan osattava käyttää sekä pelin aseita että peliympäristöä mahdollisimman luovasti. Nykyaikaisissa peleissä pelitason läpäisyyn tai pelin voittoon ei välttämättä enää ole vain yhtä ainoaa tapaa. Pelaaja saattaa omaksikin yllätyksekseen löytää ratkaisuja, joita hän ei kenties ensin olisi tullut ajatelleeksikaan.

Yhteistyötaitojakin karttuu

Kun pelin pulmia ratkoo yhdessä muiden pelaajien kanssa, pääsee kehittämään yhteistyötaitojaan. Jokaisella pelaajalla on omia vahvuuksiaan, joten joukkueessa nämä pystytään yhdistämään vastustajan päihittämistä varten. Esimerkiksi, kun pelaa CSGO peliä, voi osa joukkueista keskittyä vastustajien ampumiseen ja toiset taas ansojen virittämiseen. Parhaassa tapauksessa pelaajien vahvuudet täydentävät toisiaan ja voidaan näin joukkueena onnistua pelissä.

Hankalammat pelit vaativat sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä

Varsinkin, jos pelaa pitkiä seikkailu-, fantasia- tai taistelupelejä, tarvitsee tarpeeksi sinnikkyyttä. Jopa kokeneille pelaajille sattuu aina välillä mokia, eikä ole koskaan syytä lannistua niistä liikaa. Monesti vaikean pelitason läpäiseminen vaatii useamman yrityksen, mutta useampien yritysten jälkeen pelaaja ymmärtää, mitä virheitä hän teki edellisillä kerroilla. Kun vain jaksaa yrittää uudelleen, voi ylittää itsensä.

Tällaisesta sinnikkyydestä ja kärsivällisyydestä on hyötyä oikeassa elämässä, kun kohtaa hankaluuksia. On tärkeää, että jaksaa aina yrittää uudelleen, vaikka aluksi ei onnistuisikaan. Lopulta yrittäminen yleensä alkaa tuottaa tulosta, mutta se vaatii aikaa.

Pelaaminen on muutakin kuin vain viihdettä

Vaikka pelaaminen mielletään aivan liian usein turhanpäiväiseksi, niin sitä se ei todellakaan ole. Parhaassa tapauksessa ilmaisten pelien pelaaminen voi tuoda iloa elämään, luoda sosiaalisia suhteita, kehittää ongelmanratkaisutaitoja sekä opettaa olemaan kärsivällisempi.

Nykyään on olemassa todella paljon erilaisia pelejä, joiden pelaaminen on täysin ilmaista. Siihen ei tarvitse muuta kuin riittävästi tilaa tietokoneensa kovalevyltä. Jokainen voi siis taatusti löytää itselleen sopivia pelejä, joihin on mukava uppoutua. Peliin voi kutsua mukaan myös ystävänsä, mikäli yksin pelaaminen alkaa kyllästyttää.

Uutiset