Free Porn

Tietokoneen suojaus

Digiteknologia kehittyy koko ajan ja moneen suuntaan. Ihmiset viettävät aikaa internetissä enemmän kuin koskaan ennen. Netistä löytyy paljon hienoja, kiinnostavia ja uusia asioita, mutta internetissä on tietenkin myös varjopuolensa. Internet on synnyttänyt aivan uuden rikollisuuden lajin, kyberrikollisuuden, joka on todellinen uhka meille kaikille.

Kyberrikokset ovat osa tätä päivää

Kyberrikollisuutta on mahdoton välttää nykypäivänä internetissä. Kun teknologia kehittyy ja muuttuu, myös kyberrikollisten tietotaito kehittyy. Kyberrikolliset etsivät koko ajan uusia tapoja päästä käsiksi ihmisten henkilökohtaisiin tietoihin, joita nämä tallentavat laitteilleen

Erilaisille viruksille ja muille kyberhyökkäyksille altistuminen on ikävää ja näiden aiheuttamien tuhojen korjaaminen monimutkaista. Lisäksi useimmissa tapauksissa korjausprosessi aloitetaan liian myöhään. Tämän vuoksi onkin todella tärkeää pyrkiä suojautumaan etukäteen ja estämään kaikenlainen hakkerointi.

Suojautuminen kyberrikoksia vastaan

Laitteen suojaus parhaalla mahdollisella tavalla on erittäin tärkeää, sillä ilman suojausta mikä tahansa laite on alttiina internetissä kaikenlaisille viruksille ja kyberhyökkäyksille. Paras keino suojautua on hyvän tietoturvaohjelman lataaminen ja virustorjuntaohjelman pitäminen ajan tasalla. Päivityksen ideana on suojella laitteita kyberrikollisten jatkuvasti kehittyviltä tavoilta hyökätä.

Avastin tietoturvaohjelma

Joka kerta, kun internetyhteyttä käytetään, on muistettava myös suojata laite viruksilta ja erilaisilta hyökkäyksiltä. Yksi hyvä tapa torjua kaikenlaiset kyberhyökkäykset on käyttää Avastin tietoturvaohjelmaa. Se suojaa laitteen kuin laitteen muun muassa erilaisilta viruksilta ja haittaohjelmilta, joita taitavat hakkerit levittävät.

Yksi Avastin maailman parhaaksi nimetty tietoturvaohjelma takaa sen, että laite, jolla internetiä käytetään on turvattu. Avastin tarjoamien erilaisten ohjelmien avulla turvataan laitteet kaikilta uhilta. Valikoimista löytyy esimerkiksi Antivirus-virustorjuntaohjelma sekä Internet Security- ja Premium Protection -ohjelmistopaketit. Ohjelmien tarjoaman turvan ansiosta kaikki laitteet niin kotioloissa kuin muuallakin pysyvät turvassa kyberrikollisuudelta. Lisätietoja Avast Softwaresta:avast-antivirus.fi.

Näiden lisäksi suojautumiseen suositellaan VPN:ää, jonka löydät myös muun muassa Avastilta.

Vinkkejä tietokoneen suojaamiseen

  • Palomuurin käyttö
  • Ohjelmistot aina ajan tasalla
  • Virustorjuntaohjelmisto
  • Tarkoin valitut ja suojatut salasanat
  • Ei piraattisivustoille
  • Epäilyttävien liitteiden ja linkkien tunnistaminen
  • Internetin turvallinen selaaminen
  • VPN eli Virtual Private Network

Mikä VPN on?

VPN tulee sanoista Virtual Private Network eli suomeksi virtuaalinen erillisverkko. VPN suojaa käyttäjän yksityisyyttä netissä. Käytännössä VPN piilottaa oikean IP-osoitteen ja luo tilalle eri IP-osoitteen. Näin internetissä tehtävät toimet eivät yhdisty oikeaan käyttäjään. Eli VPN suojelee käyttäjää kaikilta niiltä tahoilta, jotka yrittävät jäljittää tämän netissä IP-osoitteen perusteella. Kun VPN on kytkettynä päälle, ei yksikään ulkopuolinen voi nähdä mitä kukakin netissä tekee.

Miten VPN toimii?

VPN salaa kaiken viestinnän ulkopuolisilta ja mahdollisilta hakkereilta, jotka yrittävät urkkia tietoja. Tämä mahdollistaa myös julkisten Wi-Fi -verkkojen huolettoman ja turvatun käyttämisen. Hakkerit eivät pääse sieppaamaan salasanoja, sähköposteja, verkkopankkitunnuksia, luottokorttitietoja tai mitään muita netissä tehtyjä toimia.

VPN kiertää myös eri suoratoistopalveluiden maarajoitukset ja sensuurin. Käytännössä siis suoratoistopalveluiden, kuten Netflixin, HBO:n ja Viaplayn koko sisältö on käytettävissä vain vaihtamalla käyttäjän sijaintia. VPN myös mahdollistaa suomalaisten suoratoistopalveluiden, kuten Yle Areenan, Katsomon ja Ruudun katselemisen ulkomailla.

VPN -palveluntarjoajat

VPN -palveluntarjoajia löytyy moneen lähtöön. Se mitä kukakin tekee käyttäjän tiedoilla, määritellään palveluntarjoajan yksityisyyskäytännöissä. Internetin käyttäjän kannattaa olla tarkkana ja valita luotettava palveluntarjoaja, jota velvoittaa tietosuojalait. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää palveluntarjoajiin, jotka tarjoavat ilmaisen VPN -pääsyn. Jotkut näistä palveluntarjoajista ovat jääneet kiinni asiakkaidensa tietojen myynnistä. He ovat luovuttaneet eteenpäin ulkopuolisille esimerkiksi käyttäjien selaushistorioita. Käyttäjän kannattaa tutkia ja selvittää näiden ilmaisten palveluntarjoajien luotettavuus ja turvallisuus. Lisätietoa löytyy: ilmainenvpn.fi.

Uutiset