test

Windows 10 päivitys ilmaiseksi

Windows 10 on Microsoftin uusin käyttöjärjestelmä, jonka yhtiö julkaisi vuonna 2015. Se on myös yhtiön viimeisin käyttöjärjestelmä, sillä se ilmoitti, ettei se aio julkaista uusia versioita. Sen sijaan sen pyrkimyksenä on parantaa Windows 10 -versiota jatkuvasti.

Windows 10 on moderni ja nykyaikainen käyttöjärjestelmä ja sen kannattaa jokaisen Windows-käyttäjän asentaa tietokoneeseensa. Jos tietokoneessa on entistä vanhemmat versiot Windows 7 tai Windows 8.1, on korkea aika päivittää se tähän uusimpaan ja ajankohtaiseen käyttöjärjestelmään. windows10ilmaiseksi.fi on paikka, jossa voit hyödyntää Windowsin tarjoukset ja asentaa Windows 10 ilmaiseksi. Ohjeet sen asentamiseen ovat yksinkertaisia ja täsmällisiä, joten asentaminen koituu peruskäyttäjältäkin erittäin helposti ja mutkattomasti.

Jos sinulla on jo entuudestaan Windows-käyttöjärjestelmä tietokoneellasi, ei sinun tarvitse maksaa päivityksestä mitään. Jos puolestasi järjestelmä otetaan käyttöön ensimmäistä kertaa, maksaa se versiosta riippuen 120-170 euroa. Tavallinen, peruskäyttöön tarkoitettu Windows 10 Home -versio maksaa 120 euroa uudella käyttäjälle ja kehittyneempi ja moniulotteisempi versio Windows 10 Pro maksaa puolestaan 170 euroa. Tämä koskee siis niitä käyttäjiä, joilla ei entuudestaan ole Windowsia tietokoneellaan.

Windows 10 asennus helpoilla ohjeilla

Windows 10 päivittäminen ja sen asennus eivät vaadi käyttäjältä suuria taikatemppuja. Yksinkertaiset ohjeet päivittämiselle löytyvät suoraan netistä, ja esimerkiksi Microsoftin omat kotisivut tarjoavat selkeitä ohjeita tähän tarkoitukseen. Sieltä voi löytää helposti esimerkiksi Windows 10 free install -linkin.

Käytännössä käyttäjän tarvitsee vain sallia ja hyväksyä uuden käyttöjärjestelmän asennus. Jos käyttäjällä ei ole vielä Windowsia tietokoneessaan, tulee hänen ladata Windows 10 tietokoneelleen. Tämän jälkeen Windows pyytää lupaa tehdä tarvittavia muutoksia käyttäjän tietokoneeseen, mikä tarkoittaa sitä, että käyttäjä sallii Windowsin pääsyn tietokoneeseen ja sen eri ohjelmiin ja sovelluksiin. Tämä on siinä mielessä tärkeää hyväksyä, koska muutoin käyttöjärjestelmän päivittäminen ei valitettavasti onnistu.

Kun uusin päivitys on suoritettu, ilmoittaa tietokone siitä asianmukaisesti. Jotta kaikki menee sujuvasti, on päivittämisen jälkeen hyvä tehdä muutamia helppoja toimenpiteitä, kuten sulkea nettiselain ja aukaista se uudelleen, jos se on päivityksen aikana unohtunut auki. Näin taataan se, että tietokonetta pystyy käyttämään oikein ja kaikki uuden käyttöjärjestelmän ominaisuudet voi hyödyntää tehokkaasti.

Windows 10 ilmaisen version vertailua

Niillä, joilla on jo Windows-käyttöjärjestelmä tietokoneellaan, ei tarvitse maksaa päivittämisestä mitään. Se on siis toisin sanoen ilmaista niille käyttäjille, joilla on jo entuudestaan kyseinen ohjelma. Tämä tuo käyttäjälle selvää säästöä, sillä käyttöjärjestelmän tuominen ja päivittäminen uutena tietokoneeseen maksaa yli 100 euroa käyttöjärjestelmän tasosta ja sen ominaisuuksista riippuen.

Windows 10 on kiistatta moderni ja oivallinen käyttöjärjestelmä ja se olisi löydyttävä jokaiselta käyttäjältä. Windows 10 on uusin ja viimeisin käyttöjärjestelmä Microsoftilta, eikä siinä ole havaittu oikeastaan huonoja puolia. Kaikki toimii odotetulla tavalla, eikä suuria yllätyksiä ole tullut vastaan. Se on ottanut jättiharppauksia parempaan suuntaan ja se on edeltäjiänsä, eli Windows 7 – ja Windows 8.1 -versioita modernimpi ja nokkelampi. Vanhemmat versiot karistuvat auttamatta Windows 10 -version rinnalla.

Windows 10 on pitkän tuotekehityksen saavutus

Kuten aikaisemmin mainitsemme, aikoo Microsoft keskittyä Windows 10 -järjestelmän kehittämiseen ja parantamiseen, eikä se siis aio tuoda markkinoille uusia versioita. Microsoftilla on tunnetusti pitkä historia tietotekniikan parissa ja yrityksen tarinan alkoi 1980-luvulla, kun Bill Gates osti DOS-käyttöjärjestelmän IBM:ltä.

Kaikkien tuntema Microsoft on tehnyt uraauurtavaa työtä tietokoneiden ja muiden laitteiden kehittämisessä vuosien ajan ja sen entinen toimitusjohtaja ja nykyinen hallituksen jäsen, Bill Gates on yksi maailman varakkaimmista henkilöistä. Hän on tullut myös tunnetuksi hyväntekeväisyyden parissa yhdessä vaimonsa Melinda Gatesin kanssa.

Uutiset